POLITYKA PRYWATNO艢CI 

Od dnia  25 maja 2018 r. zaczyna obowi膮zywa膰 Rozporz膮dzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os贸b fizycznych w zwi膮zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep艂ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. RODO obowi膮zuje we wszystkich krajach Unii Europejskiej i wprowadza szereg zmian w zasadach reguluj膮cych przetwarzanie danych osobowych.

Niniejsza polityka prywatno艣ci zawiera zasady post臋powania z danymi osobowymi oraz informuje o wykorzystywaniu plik贸w cookies w ramach funkcjonowania bloga blogujemytestujemy pod adresem https://blogujemytestujemy.blogspot.com
W艂a艣cicielem bloga blogujemytestujemy jest jego autorka Katarzyna.
Kontakt z autork膮 jest mo偶liwy dzi臋ki wiadomo艣ci e-mail: blogujemytestujemy@gmail.com

§1 DEFINICJE 
Na sam pocz膮tek zdefiniujmy nast臋puj膮ce sformu艂owania:
1. Administrator - w艂a艣ciciel bloga blogujemytestujemy Kontakt mailowy: blogujemytestujemy@gmail.com. 
2. Blog - blog dost臋pny pod adresem https://blogujemytestujemy.blogspot.com na platformie Blogger. 
3. U偶ytkownik - ka偶da osoba fizyczna lub prawna, korzystaj膮ca z Bloga. 
4. Pliki cookies (ciasteczka) - dane informatyczne, w szczeg贸lno艣ci pliki tekstowe, kt贸re s膮 przechowywane w urz膮dzeniu ko艅cowym U偶ytkownika (np. komputerze, smartfonie, tablecie), ponadto mog膮 by膰 one odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora. 

§2 DANE OSOBOWE 
I. Przetwarzanie danych. 
1. Administratorem danych U偶ytkownika jest wy艂膮cznie Administrator opisany §1 pkt 1.
2. Administrator przetwarza dane osobowe U偶ytkownik贸w w celach odpowiadaj膮cych zgodom odebranym od U偶ytkownik贸w za pomoc膮 formularzy dost臋pnych na blogu.
3. Administrator gwarantuje poufno艣膰 wszelkich udost臋pnionych mu danych osobowych przez U偶ytkownika, nie sprzedaje i nie przekazuje osobom trzecim danych uzyskanych od U偶ytkownik贸w.

II. Podanie danych przez U偶ytkownika. 
4a. Podanie danych przez U偶ytkownika zawsze jest w pe艂ni dobrowolne.
4b. Niewyra偶enie zgody na podanie danych przez U偶ytkownika mo偶e skutkowa膰 brakiem dost臋pu do niekt贸rych funkcji bloga.

III. Gromadzenie danych przez Administratora. 
5. Dane osobowe Administrator gromadzi z nale偶yt膮 staranno艣ci膮 oraz odpowiednio chroni je przed dost臋pem do nich przez osoby do tego nieupowa偶nione za pomoc膮 narz臋dzi udost臋pnianych na platformie Blogger (komputer i telefon zabezpieczony has艂em, has艂o do konta trudne, aktualny antywirus).
6. Administrator bloga nie udost臋pnia danych przekazywanych mu przez U偶ytkownik贸w jakimkolwiek podmiotom trzecim.

IV. Podstawa przetwarzania danych. 
7. Dane w celach opisanych w §2 pkt 2 przetwarzane b臋d膮 na podstawie Rozporz膮dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony os贸b fizycznych w zwi膮zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep艂ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

V. Uprawnienia U偶ytkownik贸w. 
8. U偶ytkownikowi przys艂uguj膮 uprawnienia wynikaj膮ce z akt贸w prawnych wskazanych w §2 pkt 7, w tym w szczeg贸lno艣ci do:
a. prawo 偶膮dania dost臋pu do swoich danych, ich sprostowania, usuni臋cia, czy te偶 ograniczenia ich przetwarzania;
b. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
c. prawo do przenoszenia danych;
d. prawo do cofni臋cia zgody na przetwarzanie danych w okre艣lonym celu, w przypadku gdy U偶ytkownik uprzednio tak膮 zgod臋 wyrazi艂;
e. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w zwi膮zku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.

§3 SYSTEM KOMENTARZY 
1. Blog korzysta z wbudowanego systemu komentarzy Blogger.
2. U偶ytkownik pisz膮c komentarz na blogu wyra偶a zgod臋 na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy Blogger zgodnie z polityk膮 prywatno艣ci platformy Blogger.
3. Komentarze U偶ytkownika wy艣wietlane s膮 na blogu i przechowywane s膮 na platformie Blogger.
4. Administrator bloga nie administruje danymi U偶ytkownika koniecznymi do pozostawienia komentarza w systemie Blogger.

§4 PLIKI COOKIES 
1. Administrator wykorzystuje pliki cookies w celu:
a. zapewnienia prawid艂owego dzia艂ania Bloga;
b. dostosowania zawarto艣ci strony do preferencji U偶ytkownika;
c. w celach statystycznych;
2. Ka偶dy U偶ytkownik ma mo偶liwo艣膰 konfiguracji swojej przegl膮darki internetowej w spos贸b uniemo偶liwiaj膮cy przechowywanie plik贸w cookies na urz膮dzeniu ko艅cowym U偶ytkownika (chocia偶by przez przegl膮danie strony w trybie incognito).
3. Pliki cookies nie przechowuj膮 poufnych danych takich jak imi臋, nazwisko, numer telefonu U偶ytkownik贸w.

§5 POZOSTA艁E TECHNOLOGIE 
Administrator informuje U偶ytkownika, 偶e stosuje na swoim Blogu technologie 艣ledz膮ce dzia艂ania przez niego podejmowane w ramach jego aktywno艣ci na Blogu:
a. gad偶et Facebook pozwalaj膮cy na przegl膮danie ostatnio dodanych post贸w, polubienie strony oraz pozostawienie komentarza i udost臋pnienie posta.
b. gad偶et Instagram pozwalaj膮cy na przegl膮danie ostatnio dodanych post贸w, obserwowanie profilu oraz pozostawienie komentarza.
c. gad偶et  Google Analytics pozwalaj膮cy na 艣ledzenie aktywno艣ci U偶ytkownik贸w z z wykorzystaniem narz臋dzia Google Analytics.
Na blogu pojawiaj膮 si臋 odno艣niki do innych stron internetowych, kt贸re prowadz膮 U偶ytkownika do stron, kt贸re nale偶膮 i s膮 administrowane przez inne osoby. Strony te mog膮 wykorzystywa膰 pliki cookie. Administrator bloga blogujemytestujemy nie administruje danymi z w/w stron.

Wa偶ne linki:

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

艢wietnie,偶e tutaj jeste艣.
Bardzo dzi臋kuj臋 za Tw贸j komentarz, motywuje on mnie do dalszego dzia艂ania.
Niebawem odwiedz臋 i twoj膮 stron臋.
Pozdrawiam

Copyright © Szablon wykonany przezBlonparia