POLITYKA PRYWATNOŚCI 

Od dnia  25 maja 2018 r. zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. RODO obowiązuje we wszystkich krajach Unii Europejskiej i wprowadza szereg zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych.

Niniejsza polityka prywatności zawiera zasady postępowania z danymi osobowymi oraz informuje o wykorzystywaniu plików cookies w ramach funkcjonowania bloga blogujemytestujemy pod adresem https://blogujemytestujemy.blogspot.com
Właścicielem bloga blogujemytestujemy jest jego autorka Katarzyna.
Kontakt z autorką jest możliwy dzięki wiadomości e-mail: blogujemytestujemy@gmail.com

§1 DEFINICJE 
Na sam początek zdefiniujmy następujące sformułowania:
1. Administrator - właściciel bloga blogujemytestujemy Kontakt mailowy: blogujemytestujemy@gmail.com. 
2. Blog - blog dostępny pod adresem https://blogujemytestujemy.blogspot.com na platformie Blogger. 
3. Użytkownik - każda osoba fizyczna lub prawna, korzystająca z Bloga. 
4. Pliki cookies (ciasteczka) - dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, smartfonie, tablecie), ponadto mogą być one odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora. 

§2 DANE OSOBOWE 
I. Przetwarzanie danych. 
1. Administratorem danych Użytkownika jest wyłącznie Administrator opisany §1 pkt 1.
2. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celach odpowiadających zgodom odebranym od Użytkowników za pomocą formularzy dostępnych na blogu.
3. Administrator gwarantuje poufność wszelkich udostępnionych mu danych osobowych przez Użytkownika, nie sprzedaje i nie przekazuje osobom trzecim danych uzyskanych od Użytkowników.

II. Podanie danych przez Użytkownika. 
4a. Podanie danych przez Użytkownika zawsze jest w pełni dobrowolne.
4b. Niewyrażenie zgody na podanie danych przez Użytkownika może skutkować brakiem dostępu do niektórych funkcji bloga.

III. Gromadzenie danych przez Administratora. 
5. Dane osobowe Administrator gromadzi z należytą starannością oraz odpowiednio chroni je przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione za pomocą narzędzi udostępnianych na platformie Blogger (komputer i telefon zabezpieczony hasłem, hasło do konta trudne, aktualny antywirus).
6. Administrator bloga nie udostępnia danych przekazywanych mu przez Użytkowników jakimkolwiek podmiotom trzecim.

IV. Podstawa przetwarzania danych. 
7. Dane w celach opisanych w §2 pkt 2 przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

V. Uprawnienia Użytkowników. 
8. Użytkownikowi przysługują uprawnienia wynikające z aktów prawnych wskazanych w §2 pkt 7, w tym w szczególności do:
a. prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, czy też ograniczenia ich przetwarzania;
b. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
c. prawo do przenoszenia danych;
d. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził;
e. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.

§3 SYSTEM KOMENTARZY 
1. Blog korzysta z wbudowanego systemu komentarzy Blogger.
2. Użytkownik pisząc komentarz na blogu wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy Blogger zgodnie z polityką prywatności platformy Blogger.
3. Komentarze Użytkownika wyświetlane są na blogu i przechowywane są na platformie Blogger.
4. Administrator bloga nie administruje danymi Użytkownika koniecznymi do pozostawienia komentarza w systemie Blogger.

§4 PLIKI COOKIES 
1. Administrator wykorzystuje pliki cookies w celu:
a. zapewnienia prawidłowego działania Bloga;
b. dostosowania zawartości strony do preferencji Użytkownika;
c. w celach statystycznych;
2. Każdy Użytkownik ma możliwość konfiguracji swojej przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika (chociażby przez przeglądanie strony w trybie incognito).
3. Pliki cookies nie przechowują poufnych danych takich jak imię, nazwisko, numer telefonu Użytkowników.

§5 POZOSTAŁE TECHNOLOGIE 
Administrator informuje Użytkownika, że stosuje na swoim Blogu technologie śledzące działania przez niego podejmowane w ramach jego aktywności na Blogu:
a. gadżet Facebook pozwalający na przeglądanie ostatnio dodanych postów, polubienie strony oraz pozostawienie komentarza i udostępnienie posta.
b. gadżet Instagram pozwalający na przeglądanie ostatnio dodanych postów, obserwowanie profilu oraz pozostawienie komentarza.
c. gadżet  Google Analytics pozwalający na śledzenie aktywności Użytkowników z z wykorzystaniem narzędzia Google Analytics.
Na blogu pojawiają się odnośniki do innych stron internetowych, które prowadzą Użytkownika do stron, które należą i są administrowane przez inne osoby. Strony te mogą wykorzystywać pliki cookie. Administrator bloga blogujemytestujemy nie administruje danymi z w/w stron.

Ważne linki:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W związku z ustawą RODO o ochronie danych osobowych, informuję, że na stronie "blogujemytestujemy & kaasilka" używane są pliki cookie Google i podobne technologie do ulepszania i dostosowywania treści, analizy ruchu, dostarczania reklam oraz ochrony przed spamem, złośliwym oprogramowaniem i nieuprawnionym dostępem. Komentując przyjmujesz to do wiadomości i wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych i informacji zawartych w plikach cookies.

Copyright © Szablon wykonany przezBlonparia