Cydr Lubelski Niefiltrowany - Naturalny cydr wytwarzany jest z polskich dojrzałych jabłek i wyłącznie ze świeżo tłoczonego soku, świeżo tłoczony sok z jabłek wraz z aromatycznym miąższem poddawany jest naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowane zostają najcenniejsze składniki z owoców.
Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu cydr nie jest filtrowany i naturalnie mętny trafia do butelek.
Nie tak dawno temu przyjechała do nas mega paczka a w niej Cydr Lubelski Niefiltrowany.
Zachwytów w domu nie było końca, bo akurat zdążył przyjść przed Mistrzostwami Świata w piłce nożnej, a wiadomo panowie do meczu lubią wypić co nieco.
Tak więc testowania, ze znajomymi nie było końca :)
Zobaczcie jak prezentowała się nasza paczka, po której już niestety nie ma śladu :)
Cydr znajdziemy w pięknej grawerowanej butelce z grubego szkła z odkręcanym kapslem, bardzo lubię takie rozwiązanie, (nie przepadam za to za kapslami, przy których trzeba używać otwieraczy)
Cydr to lekki i orzeźwiający niskoprocentowy alkohol z jabłek, świetnie gasi pragnienie zwłaszcza w słoneczne dni.
Możemy pić go samego jak i do posiłków.
U nas się sprawdził i zadomowił się na dobre :)
Lubicie Cydr Lubelski?
Hashtagi #CYDRLUBELSKI #NIEFILTRUJEMY
Fajnie, że Lubelszczyzna ma się czym pochwalić :)
OdpowiedzUsuńJeszce nie piłam, ale z chęcią w przyszłości chciałabym spróbować.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie!
Spróbuj, może będzie Ci smakować
UsuńJakiś czas temu bardzo zasmakowałam w cydrze
OdpowiedzUsuńMnie też odpowiada :)
UsuńCiekawa jestem jak smakuje, nigdy nie piłam :)
OdpowiedzUsuńMusiałabyś spróbować, każdy ma inny smak, jednemu smakuje drugiemu może nie.
UsuńNie jest drogi, warto spróbować.
Też lubię ten smak:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Cieszy mnie to.
UsuńPozdrawiam
noooo i narobiłaś mi smaka! ;(
OdpowiedzUsuńTeraz musisz spróbować :)
UsuńKorzystałam z niego w prazy ( kuchnia) :)
OdpowiedzUsuńZapraszam https://ispossiblee.blogspot.com
Mmm, narobiłaś mi smaku :) Uwielbiam cydry, ale tego jeszcze nie znam, chętnie posmakuje - na gorący wieczór idealny!
OdpowiedzUsuńOo jeszcze go nie piłam:)
OdpowiedzUsuńNa pewno warto spróbować
Usuńmiałam okazję go spróbować, dobry jest w smaku:)
OdpowiedzUsuńMnie również smakuje :)
UsuńLubię, szczególnie latem taki zimniutki :)
OdpowiedzUsuńWspaniale orzeźwia wtedy, zimny najlepszy
UsuńLubie choć w tym sezonie jeszcze nie piłam
OdpowiedzUsuńPolecam, na ciepłe pogody schłodzony jak znalazł :)
Usuńzimy jest bardzo pyszny ;)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
UsuńBardzo lubię Cydr! :)
OdpowiedzUsuńTen również jest dobry
UsuńPochodzę z Lubelszczyzny, pierwszy raz piłem go rok temu. i aż na sercu cieplej robi się jak słyszy o swoim regionie który nie jest aż tak dobry jak inne. Smak zapominałem i chyba znów go kupie w tedy nie powalił mnie na nogi ale może jeszcze dam mu szanse.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń"Nie powalił mnie na nogi" rozumiem, że to metafora:)
OdpowiedzUsuńMyślę, że fajnie jak byś dał mu jeszcze jedną szanse, może nie ma on powalać, ale orzeźwić? :)
Pozdrawiam Lubelszczyznę :)
Muszę spróbować ;) Przekonałaś ;)
OdpowiedzUsuńSuper, polecam
UsuńBardzo lubię ten cydr :)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię
UsuńNie próbowałam jeszcze :)
OdpowiedzUsuńto koniecznie musisz to nadrobić :)
UsuńOd kiedy dowiedzialam sie, ze przez alergie pokarmowe nie moge spożywać wielu produktów cydr Lubelski ( nie tylko z ogromnego sentymentu za Lubelszczyzna;) stał sie jednym z moich ulubieńców ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Lublin ❤️
Te alergie ostatnimi czasu są paskudne i dopadają wielu :(
UsuńMam nadzieję,że uporasz się z nią jakoś.
Pozdrawiam
uwielbiam cydry :)
OdpowiedzUsuń